Diskussion, Vortrag

Prof. Dr. Cathrine Holst (Oslo): Scientization of policy advice?

Vortragsreihe "Politik und Wissenschaft in der Weltgesellschaft"

Gebäude X

Die AG Politische Soziologie (Prof. Dr. Holger Straßheim) lädt im Rahmen der Vortragsreihe „Politik und Wissenschaft in der Weltgesellschaft“ zum Vortrag von Prof. Dr. Cathrine Holst ein:

Expertise studies teach us that expert knowledge is becoming  increasingly diversified and even democratized. Recent scholarship on the use of expert knowledge in policy-making in the Nordic countries indicate however a growing role of scientific knowledge in policy-making. How strong, and how distinctive, is this scientization trend? What does it mean? Should scientization of policy-advice worry us – and if so, why?

• Veranstalter: Fakultät für Soziologie
  • Ort: Gebäude X
  • Raum: X-E0-204
  • Zeit: 19.06.2019, 15:00 - 17:00