Diskussion, Kolloquium, Vortrag, Zentrum für Theorien

ZT & GK Kolloquium

16.11.2022
Gebäude X

In this lecture, I build a theory on how to approach dead persons best. My thesis is the posthumous dignity thesis: it assumes that the dead should be viewed as past human beings who have posthumous dignity. My argument provides evidence for posthumous dignity and identifies its constituent elements. It shows that posthumous dignity is the reason why the living have duties of respect and protection toward the dead. It operationalizes these two fundamental duties into more specific ones. I also discuss some disputes to which posthumous dignity has given rise, the breaches it can suffer, and the ways to repair them.

Das Theoriezentrum zu Gast im Kolloquium Geschichtskulturen.

Das Kolloquium findet sowohl in Präsenz als auch als Videokonferenz (Zoom) statt.

Für Informationen zur Veranstaltung sowie Zoom-Zugangsdaten wenden sich Teilnahmeinteressierte per E-Mail an ZThF (theoriezentrale-geschichte@uni-bielefeld.de).

• Veranstalter: Fakultät für Geschichtswissenschaft, Philosophie und Theologie
  • Ort: Gebäude X
  • Raum: X-E0-002
  • Zeit: 16.11.2022, 18:00 - 20:00